Felicia NOVAC

HairDresser si Lector Principal

CV si EXPERIENTA

Felicia NOVAC

 • 2001 - incheie cursurile Academiei de Coafor Blondi, Bucuresti
 • 2001 - pana in prezent participa la congrese mondiale la Londra, seminarii ale Academiei Vidal Sassoon, seminarii Tony&Guy, Tim Hartley, Patrick Cameron unde sunt lansate cel mai noi tendinte, dar si ultimele produse si ustensile.
 • 2002 - se angajeaza la Blondi Bucuresti unde profeseaza pana in 2010. In aceeasi luna devine lector la Academia Blondi unde, in calitatea de formator, va indruma multe generatii de elevi.
 • 2004 - antreneaza castigatoarea Galei Wella. Impreuna cu aceasta participa la Trend Vision Award unde realizeaza si machiajul modelului.
 • 2004 - este asistenta lui Patrick Cameron la Gala Wella
 • 2005 - este asistenta lui Klaus Peter Ochs (presedintele mondial Intercoiffure) la Gala Wella
 • 2007 - urmeaza cursurile unui master de manichiura-pedichiura protezist unghii (unghii false) in cadrul centrului Sonya Mod
 • 2008 - urmeaza cursurile unui master make-up in cadrul Agentiei Kruger Brent Bucuresti care a inclus efecte speciale (machiaj de film)
 • 2009 - devine membru Intercoiffure cu salonul personal de la Brasov
 • 2010 - obtine certificatul de calificare profesionala care o autorizeaza sa infiinteze Academia Felicia Novac (scoala acreditata de Ministerul Muncii). Astfel isi dechide portile scoala de la Brasov.
 • 2010 - curs specializare Head Academy (in Iasi)
 • 2010, decembrie - dechide cel de-al doilea salon personal (in Bucuresti) si, in acelasi timp, cursurile Academiei Felicia Novac la Bucuresti
 • 2010 - Congresului Intercoiffure Mondial la Paris, cu echipa Intercoiffure Romania(in Paris)
 • 2011 - Participa la Mondial Performance Paris
 • 2011 - Congresul mondial de coafura Londra
 • 2011 - face parte din echipa de make up in cadrul show-ului Londa (Wella)
 • 2012 - Colaborari cu Proctel & Gamble, Dove
 • 2012 - prima serie de cursanti au absolvit Academiei Felicia Novac
 • 2011-2014 - participare anuala la fiecare congrese mondial, Londra
 • 2013 - participa cu echipa in cadrul Galei Londa(Wella) conducand echipa de make-up
 • 2014 - face parte din echipa de make-up in cadrul unui seminar Wella in Bucuresti(seminar condus de Constantin Ilie)
 • 2014 - colaborare cu Andreea Banica (filmare videoclip "Acelasi iubit" si "Rupem Boxele")
 • 2011 - 2014 - Salon International Londra (participare anuala)

Felicia Novac a semnat diverse colaborari cu reviste de specialitate (Femeia, Avantaje, Tabu, Tango, Unica, Ce se intampla, doctore?, etc.) dar si cu agentii de PR si publicitate.

Multe dintre vedetele din Romania apeleaza la serviciile ei pentru a obtine coafuri impecabile, fie pentru hairstyle-ul de zi cu zi, fie in cadrul videoclipurilor sau al shootingurilor.

BIOGRAFIE

Un scurt interviu

Dorinta de estetic a hranit de-a lungul erelor creativitatea artistilor si le-a diversificat aria de creatie.

Eu, dintotdeauna, mi-am dorit sa aduc frumusete in infatisarea oamenilor. Si asa am descoperit ca o tusa de culoare lumineaza un chip, ca o alta ii aduce prospetime sau mister. Am invatat de-a lungul timpului sa ma joc cu formele, sa inventez din varful foarfecelor volume noi, sa aduc o expresie noua unei fizionomii prin crearea coafurii potrivite.

Hair-style inseamna pentru mine taramul unde imi inventez si reinventez la nesfarsit pasiunea pentru estetic.

Iubesc oamenii, iubesc frumusetea lor vazuta si nevazuta si poate ca talentul meu se hraneste cu aceasta dorinta de-a scoate la suprafata si de-a exprima, prin arta transformarii lookului, note si nuante care descopera frumusetea celor din jur.

Am crezut mereu in nevoia oamenilor de a renaste si de a se reinventa si stiu ca meseria mea ii ajuta sa-si sustina increderea in sine si in puterea pe care un look armonios prelucrat il degaja in jur. Imi place sa invat mereu si sa-mi extind plaja de cunoastere in acesta minunata profesie, motiv pentru care am participat pe parcursul anilor la numeroase congrese mondiale, seminarii, cursuri. Am avut sansa sa cunosc mari maestrii ai domeniului si sa invat de la ei tehnici si secrete care m-au ajutat sa-mi cresc propria viziune si sa-mi alimentez creativitatea.

Lansarea propriei afaceri a delimitat trecerea mea intr-o alta etapa de viata si confirmarea ca acolo unde exista pasiune si dedicare, oamenii vin si apreciaza calitatea serviciilor prin fidelizarea lor fata de acestea. Primul salon deschis la Brasov in anul 1997, Blondy, a pus bazele de viitor pentru brandul independent Felicia Novac. Cu o echipa mica, compusa initial din mine si eleva care mi-a devenit curand mana dreapta, Madalina Lupsa, urmata in scurt timp de o alta eleva de-a mea, Alexandra Stoian, am cucerit un segment important din piata serviciilor de profil din oras. In 2012, ca rezultat al cererii clientilor, am deschis al doilea salon Blondy si in Bucuresti.

Apoi am inteles ca imi doresc sa impartasesc si altora experienta profesionala dobandita, asa ca am deschis portile Felicia Novac Hair Academy - Wella. Mai intai la Brasov, apoi la Bucuresti. Iar acum sarbatorim absolvirea primei serii de cursanti.

Ce invata elevii Felicia Novac Hair Academy - Wella?

Ca talentul insotit de multa disciplina si directie continua inspre autodepasire sunt secretul oricarui bun profesionist. Ca un bun profesionist isi va gasi intotdeauna un loc pe piata muncii. Ca un fond puternic dobandit prin toate mijloacele moderne de invatare va asigura un orizont profesional de succes.

Mai departe? Mai multi absolventi ai Academiei, mai multi clienti multumiti de schimbarea lor de look.

Frumusetea? Uneori poate fi creata de atingerea magica a baghetei unui stilist priceput!

Visul meu cel mai mare? Ca in fiecare zi sa invat cum sa devin un profesor si-un profesionist si mai bun.

Nota* - Salonul deschise de mine in Brasov se numeste “Blondy” iar cel din Bucuresti "Felicia Novac Hair Academy - Wella", nume dat si de scoala din Brasov.